Through the Looking Glass

16 07 2010

Υπάρχει πάντα ένα καλό και ένα κακό του να τελειώνει κάτι – είτε αυτό τελειώνει αναγκαστικά είτε τελειώνει βεβιασμένα.

Και αυτό το καλό και το κακο είναι δύο πραγματα που «συγκατοικούν» στη φράση «Καινούργια Αρχή».

Η φράση αυτή από μόνη της είναι ηλίθια.

Δεν ξέρω αν ηχεί ηλίθια μονάχα στα δικά μου αυτιά, αλλά έχει χιλιοφορεθεί τόσο πολύ αυτή η φράση από ανόητα self-help books μέχρι hangover πρωινά, που απλά δεν έχει πια τη δύναμη που μπορεί να είχε. Δεν κάνεις ποτέ καινούργια αρχή ξυπνώντας ένα πρωί και αποφασίζοντας πως θα είσαι ένας διαφορετικός άνθρωπος από εκεί και πέρα, πολύ απλά γιατί οι άνθρωποι δεν αλλάζουν όπως αλλάζει ο καιρός. Παίρνει χρόνο και γίνεται υπόγεια, κάπως σαν τον τρόπο που γεννιέται το πετρέλαιο: χιλιάδες διαφορετικά πράγματα, μέσα από πίεση μετατρέπονται μέσα στο χρόνο σε κάτι διαφορετικό που ποτέ δεν παύει να προέρχεται από τα υλικά που το έφτιαξαν.

Οι λέξεις όμως της φράσης έχουν μια ξεχωριστή, διαφορετική δύναμη.

Το να τελειώνει κάτι – κάτι που για τους δικούς σου λόγους αγάπησες και πόνεσες για αυτό – είναι όντως σαν αυτό που λένε οι Γάλλοι: ‘το να φεύγεις, είναι ένας μικρός θάνατος’. Βέβαια, ο ίδιος λαός λέει ακριβώς το ίδιο πράγμα και για τον οργασμό, οπότε you can’t really trust them when it comes to fundamental truths. Και δεν ξέρω τι είναι αλήθεια πιο δύσκολο, το να φεύγεις ή το να αναγκάζεσαι να φύγεις. Δεν είναι για ολους τους ανθρώπους το ίδιο δύσκολος ένας αποχωρισμός, γιατί δεν αγαπάνε όλοι οι άνθρωποι με τον ίδιο τρόπο και αυτό είναι ίσως και το μεγαλύτερο «πρόβλημα» και η μεγαλύτερη ευλογία της ανθρώπινης αγάπης, ότι δηλαδή έχει ένα τεράστιο πρίσμα στο οποίο βρίσκονται όλες οι αποχρώσεις της.

Αλλά εδώ μιλάω για τον τρόπο που σκέφτομαι και ζω εγώ, για την αγάπη που νιώθω εγώ για τα πράγματα και τους ανθρώπους γύρω μου. Υπάρχουν πολλές άλλες απόψεις – αλλες σαφώς σοφότερες άλλες πολύ πιο ηλίθιες – αλλά εγώ, εδώ μιλάω για εμένα.

Όπως προείπα, υπάρχει πάντα μια θετική και μια αρνητική πλευρά σε ένα τέλος.

Η αρνητική πλευρά είναι ότι όταν κάτι στη ζωή σου τελειώνει, ποτέ δεν είσαι έτοιμος να το δεχτείς. Όσο και αν είσαι ΟΚ με αυτό που συνέβη, ακόμα και αν ήταν κάτι που θα έπρεπε ίσως να είχε τελειώσει νωρίτερα για να μη φθαρεί, εσύ δε νιώθεις έτοιμος. Πιστεύεις πως έπρεπε να έχεις περισσότερο χρόνο, πως αν είχες παραπάνω χρόνο θα διόρθωνες όσα έκανες στραβά και πως χάνεις ξαφνικά κάτι που θεωρούσες δεδομένο και αυτό σε παρηγορούσε με τον τρόπο του, για τα πράγματα που δε λένε να σταθεροποιηθούν ποτέ στη ζωή σου.

Όταν κάτι τελειώνει συνειδητοποιείς ξαφνικά πόσο το είχες συνηθίσει αυτό το ρουτινίστικο, κουραστικό και  απόλυτα ανθυγιεινό για την προσωπική σου ευημερία, πράγμα. Πόσο έχεις δεθεί με ανθρώπους που χωρίς αυτό δε θα είχες γνωρίσει ποτέ. Και ίσως αυτό ειναι και το δυσκολότερο κομμάτι του να αποχεραιτάς κάτι: η γνώση πέρα από κάθε αμφισβήτηση και καθησυχαστικές φωνές, ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Σε τρομάζει το γεγονός πως τα πράγματα θα εξελιχθούν κάπως όπως όταν τέλειωσες το Λύκειο, όταν έγραφες λευκώματα συμμαθητριών σου και έδινες ραντεβού σε προκαθορισμένες ημερομηνίες ενός reunion: πώς κάποιους από τους ανθρώπους που γνώρισες και πέρασες χρόνο από τη ζωή σου μαζί τους, απλά δε θα τους ξαναδείς γιατί το μοναδικό πράγμα που σας έδενε πλέον έχει τελειώσει. Kαι τότε, όπως και τώρα, δεν είναι τόσο πολύ η έλλειψή της που θα σε στεναχωρήσει, όσο το γεγονός πως ήξερες πως κάποια πράγματα μπορείς να βασιστείς πως δε θα αλλάξουν.

Είσαι μόνος σου, απέναντι στην αναγκαιότητα για μια «καινούργια αρχή».

Η δυαδικότητα της ζωής όμως θριαμβεύει ακόμα μια φορά: όπου υπάρχει μαύρο υπάρχει και λευκό.

Το να τελειώνει κάτι – όσο και αν το αγάπησες αυτό – είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις πράγματα που άφηνες για καιρό στο πατάρι σου. Αν πιστεύεις στα «σημάδια» και τους «οιωνούς», πάρ’το ως τέτοιο και ξεκίνα να ανακαλύπτεις τη ζωή σου από την αρχή. Μπορεί τα πράγματα να είναι ακόμα πιο μπερδεμένα τώρα που έχασες μια «σταθερά» σου, αλλά από την άλλη τα πράγματα στη ζωή σπάνια δεν είναι μπερδεμένα. Και μπορεί να μην ξέρεις που να πας μετά, τι είναι σωστό και τι λάθος, αλλά είσαι ελεύθερος να φτιάξεις τα πλάνα σου όπως θέλεις και αγαπάς.

Και οι άνθρωποι που γνώρισες είναι εμπειρίες. Μπορεί κάποιους να μην τους ξαναδείς, αλλά ήσουν τυχερός γιατί  τους γνώρισες, γιατί περασες χρόνο μαζί τους, γιατί γέλασες και θύμωσες με αυτούς. Έφτιαξες αναμνήσεις. Να είσαι ευτυχισμένος για αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν κατάφεραν ούτε καν αυτό. Και αν θέλεις πραγματικά, δε θα χάσεις κανέναν από τους ανθρώπους που δε θέλεις να χάσεις. Θα χρειαστεί προσπάθεια – γιατί πια δεν υπάρχει αυτό που σας έδενε – αλλά τα πράγματα που αξίζουν στη ζωή είναι αυτά για τα οποία πρέπει να παλέψεις για να διατηρήσεις. Αλλιώς εκφυλίζονται και χάνονται.

Δεν υπάρχει ποτέ «κατάλληλη στιγμή» για να τελειώσεις κάτι που αγάπησες – ούτε όταν αυτό είναι στα καλύτερά του, ούτε όταν αρχίζει να χάνει τα γκλιν-γκλον από τα καμπανάκια που κάποτε χτύπαγε η ιδέα αυτού στο μυαλό σου, ούτε όταν η κατάσταση γίνεται αφόρητη, ούτε καν όταν αποφασίσεις συνειδητά πως πρέπει να αφήσεις κάτι για να μην ψάχνεις μετά εσένα.  Απλά, δεν υπάρχουν κατάλληλες και ακατάλληλες στιγμές. Υπάρχουν ευκαιρίες και υπάρχουν τρόποι που τις εκμεταλλεύεσαι εσύ. Μπορείς να αφήσεις κάτι dead and gone να σε σέρνει από το χέρι μέχρι να γυρίσεις κλαίγοντας πίσω στη συνήθεια και την ευκολία του συμβιβασμού, ή να αποφασίσεις πως οι ευκαιρίες στη ζωή είναι λίγες και όταν κάποια σου χτυπάει την πόρτα, ακόμα και να φοβάσαι να της ανοίξεις γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και οι κλέφτες χαζεμένοι, take a chance και άνοιξε τη γαμημένη την πόρτα.

Μια αρχή είναι πάντα το τέλος μιας άλλης αρχής. Και αυτό είναι η ζωή: ένας σύμπλεγμα κύκλων. Για να αρχίσει ένας, πρέπει να τελειώσει ένας άλλος. Είναι το τι έκανες στη διάρκεια στο ενδιάμεσο που μετράει, τελικά. Και όταν κλείσει ένας κύκλος, έχεις την χαώδη ελευθερία να επιλέξεις – ή να σε επιλέξει – τι θα κάνεις μετά. What an awesome and freakishly scary feeling, that is.

New beginnings.

Spooky.

Exciting.

I love it.

———————–

Massive Attack – Paradise Circus (Remix) ( …the devil makes us sin/ but you like it when you’re spinning/ in his grip… )

Metric – Between The Bars ( …With the things you could do/ You won’t but you might/ The potential you’ll be that you’ll never see… )

The Sugarrglider – Reinventing Penicillin ( …I’m expecting a lot from you… ) – kudos to Razzy

Advertisements

Ενέργειες

Information

28 Σχόλια

17 07 2010
αμόρ-αλ

τι κοινοτυπο!!! σαν να εξηγει η σκαρλετ ο’χαρα το today is another day!…πιο καλα το ειχε πει ο ηρακλειτος σε μια ατακα παρα σε 40ωρες ταινιας»τα παντα ρει» και συμπληρωνω εγω …και καλα κανει….και σημειωσε το συμπληρωνω εγω αυτο…η πλεον «παρελοθοντολαγνος» και «μηδεν βημα μπροστα…παντα βημα πισω…αλλα ποτε στασιμη…αλλα τυπου αγαπωοτιδεντελειωνωεγω και ξεχνω οτι τελειωσεκαιδενμενδιεφερεκαν» θενξς god, dog , devil, christ…or whatever works…i think…not?

17 07 2010
Nam3l3ss

Η λέξη κλειδί στην απάντησή σου είναι το «i think» που γράφεις στο τέλος.
YOU think that way.
Και όπως είπα και μέσα στο post μου εγώ εξηγώ τον τρόπο που ΕΓΩ σκέφτομαι.
Και ναι, ψιλογουστάρω να έχω να αντιμετωπίσω κατάστάσεις και όχι διλήμματα και να λέω «τέλειωσε, προχώρα», χωρίς ποτέ να ξεχνάω το γιατί υπήρξε, γιατί κράτησε και γιατί αξίζει να το θυμάμαι.
Και νομίζω πως είναι και πιο υγιές. Ιδιαίτερα για ανθρώπους σαν και εσένα (και εμένα, δε βγάζω την ουρά μου απ’έξω) που άρρωστα συνεχίζουν να παραμένουν κολλημένοι παρελθοντολάγνοι.
But that’s my way of thinking.
Yours can be «μίρλα is the best» και είναι απόλυτα σεβαστό.

17 07 2010
αμόρ-αλ

χαχαχαχαχα!!! τωρα χαμογελασα εγω…..γιατι στον πυρηνα τα ιδια λεμε αλλα ειπες και συμφωνω»μιρλα is my best» ετσι μωρε για να πω κι εγω κατι….γιατι συνηθως δεν βγαζω λεξη…απλως «αγαπω» και «κανω αγκαλιες»….κουβεντες….μπλιαχ….μιρλες πολλες εδω κυριως! να ‘χαμε να λεγαμε….εεε…αυτο!περιπου.

17 07 2010
Nam3l3ss

χαχαχα.
you girl are craaaaaaaazy
(or just smoking something I really need to smoke too in order to get you :p )
remember: sharing is caring :p :p lol lol

17 07 2010
αμόρ-αλ

βασικα αν κατι με εκφραζει απολυτα και με κοροιδευουν ολοι οσοι με ξερουν λιγακι ειναιν ο στιχος απο το κυκνειο ασμα -τραγουδι πρωτοψαλτης-¨: τωρα εγω πρεπει να φυγω….για να γυρισω και παλι σε λιγο.don’t u get it? i’m sure U do!
btw….tha ithela kapoia stigmi na ta poume pio proswpika(micelina11@hotmail.com) fantazomai pws esu oxi…alla wtf…let’s give it a try!

17 07 2010
Nam3l3ss

lol
Why not?
it would be fun να με βρίζει κάποιος πιο προσωπικά χαχαχαχα
Πλάκα κάνω.
Κρατάω το mail σου.
θες να το σβήσω από το comment για να μη γεμίσεις spam?
(and trust me, you do :p)

17 07 2010
αμόρ-αλ

exactement!!! i do care for U. believe it oR NOT? i suppose not! that’s the most common -familiar answer!….kai pistepse me an auta pou katapinw me kanoun auto pou eimai kai pou fainetai sigoura den ta thes kai den sta euxomai! alla epeidi eimai aisiodoksos -oso periergo kai na fainetai- tupos….nomizw oti tha imoun etsi apo fusikou mou…i mean without this fucking chemistry indeed! at least this is what i’m trying for….PES NAI!

17 07 2010
αμόρ-αλ

AAA oxi kalo mou …den exw tetoia kollimata…den apantaw pote kai se kanenan-oso periergo kai na sou fainetai- isws oute kai se sena an epikoinwnouses aurio pou isws imoun se alli fasi….min anisixeis gia mena….eimai panta se sundidisi peripou…aplws tha ithela polu na to xrisimopoihseis esu TWRa….
PS: DEN THELW PROSTATES! THANX ANYWAYS giati kserw oti to eipes gia kalo.

17 07 2010
αμόρ-αλ

kala…………………twra to katalava!!!! thewreis oti se vrizw?????auto einai toso akraio oso oti tha gemisw egw spam!!!! xaxaxaxaxaxax….kouto agori!

17 07 2010
Nam3l3ss

Όταν γράφεις κάπου κάτι και αφήνεις ανοιχτή τη δυνατότητα σχολιασμού τα περιμένεις όλα.
Αλλά όχι – πλάκα σου έκανα- δεν νομίζω ότι με βρίζεις. :p
Μερικές φορές με μπερδεύεις αλλά δε με χαλάει αυτό.
Με χαλάνε π.χ. τα greeklish σου χαχαχααχ
(αστειάκι)

17 07 2010
αμόρ-αλ

λοιπόν κοίτα με! είμαι τόσο καλό κορίτσι που βάζω ακόμα και τόνους…..θα με κάνεις (ουπς πώς θα πω το add στα ελληνικά)? θα κάνω ελεύθερη μετάφραση: θα με κάνεις παρέα για απόψε και μόνο στο μσν?
υ.γ: ψιτ εσύ χωρίς το όνομα που δεν είσαι όμως και ανώνυμος μπορείς σε παρακαλώ αν έχεις σκοπό να μου μιλήσεις prive ή αλλιώς ειδοποιησέ με οτι δεν για να μην περιμένω….εννοείται βεβαίως οτι αυτή η συνομιλία τη σβήνεις για δικό σου καλό-μη κράξιμο.εγώ προσωπικά i dont’ give a damn….just plz let me know some how. about 2night

17 07 2010
Nam3l3ss

όχι απόψε ειδικά δεν είμαι σε φάση chat.
I’m guessing you are not the kind of person that makes plans because you are a biiiiiiiiiit moody :p οπότε next time you feel like it give me a holler.
(I won’t say I’m sorry, because tonight I feel like hell, so there is nothing to apologize for :p)

17 07 2010
αμόρ-αλ

🙂 εισαι ομορφος!

17 07 2010
Nam3l3ss

Eίσαι θεότρελη.
Me likey!

17 07 2010
αμόρ-αλ

the only need for u to apologize is about your eng….not only for your structure but for your dictionary language as well.:( not to mention your meanings!
σε απλα ελληνικα….εισαι μαζοχας???? την επομενη φορα που θα ξανανιωσω καπως να σε ξαναενοχλησω???? καταρχην εισαι καταπληκτικος που βαζεις παρενθεσεις κι εξηγεις κλπ….αγαπη μου εσυ!!!! οπως και να εχει μου εφτιαξες το βραδυ!!!! δεν πεφτω τελικα τοσο εξω με τους ανθρωπους !!!!

17 07 2010
Nam3l3ss

My english is perfect.
My meanings are awesome.
And also, one day you’ll be my wife (nothing to explain here)
χαχαχα

17 07 2010
αμόρ-αλ

that was exactly my point from the beggining! oh! my sweet love!!! the truth is that i know nothing about u that’s why u will be my dream husband! (ελευθερη μεταφραση: ο αντρας των ονειρων μου…στην κυριολεξια ομως…μονο στα ονειρα μπορω να σε αγγιζωωωωωωωω….χαχαχαχαχαχ) φτου σου….μεχρι και σκυλοποπου εγινα για χαρη σου! χαχαχαχαχα…..καληνυχτα.
υ.γ: δλδ αν ειχες ορεξη για τσατ τι ακριβως θα εκανες? λολ

17 07 2010
Nam3l3ss

ΥΓ: Ohhhh….you have no idea :p :p
Νύχτα!!!!

17 07 2010
αμόρ-αλ

ολαλα!!!τα καταφερες! με τρομαξες!!! thanks God-DeVIL OR whatever!!!….me liga logia eixa tuxi vouno!!! …..στο παρα τσακ δλδ!
love ya
fearless…not?

17 07 2010
αμόρ-αλ

loipon epeidi prepei na exw to teleutaio logo panta
(einai san ena eidos psuxanagkasmou) kalo gia sena einai na sviseis ta sxolia…..me tosi kouventa mazi mou oute esu den tha sou milas se ligaki…..einai krima na se pareksigisoun apo mia adunamia sou…:p

17 07 2010
αμόρ-αλ

btw….not to forget!!! my answer for your proposal is:http://www.youtube.com/watch?v=mUcD-tX9oss

the above is what i should answer….and maybe i would …but my heart answer is :http://www.youtube.com/watch?v=TuykvgOcPLc

17 07 2010
αμόρ-αλ

mallon lalissa! den exroun erthei akoma na mas [aroun alla tha kataliksoun se sas!
sygnwmi akyro!!! friki……svisto…esena se empisteuomai kratato alla katestrepseto

22 07 2010
amor-al

που εισαι ρε?

22 07 2010
amor-al

the previous comment was a holler as u’ve asked….(explanation needed in case u dont remember or remember to forget)

22 07 2010
amor-al


αντε μωρε!!!

27 07 2010
amor-al

exw mia istoria na sou pw allla kai pali leipes …opote…..lupamai….imoun sigouri oti tha s’arese kai tha tin ekanes grapti whatever texni….egw den mpprw pote na to kanw auto otan emplekomai proswpikws sto story….alla goystara na dw ti diki sou diastasi sta gegonota…..whatever!
filia mikro agori!!!

27 07 2010
amor-al

xruso mou agori….pou patas kai pou vriskesai????nomizw oti to kaneis epeitides pou den apantas gia na kleisoume omorfa opws ksekinisame to keimeno sou stin prwti tou paragrafo….

h frasi auti mou molis egrapsa einai apo moni tis ilitheia(eixa ki alles pio….alla auti synedee….xaxaxaxaxa)

to midean tha kanw kuklo kai ekei mesa tha xoreuw ki as min kserw pou pigainw ki as min kserw ti gureuw……

ola ta parapanw einai sofa kai metrane mexri to 90’…..meta einai to thema!
to meta oute o paul to xtapodaki den ton proevlepse….poso mallon emeis ta apla mh malakia…not?

all in!

31 07 2010
amor-al

μ’ακους?
πως αλλιως?
αφου αγαπιουνται οι ανθρωποι! 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: